Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 05.01.2022 14:22
Кількість переглядів: 288

МИ ПРАЦЮЄМО ЩОБ ВИ ПРАЦЮВАЛИ!

Головна мета служби зайнятості – щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

     Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям. Ми завжди відкриті для співпраці. Заставнівська  районна філія Чернівецького ОЦЗ є посередником на ринку праці, сприяє у підборі кадрів та працевлаштуванні громадян.

     Служба зайнятості діє відповідно до Конституції України та Законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», аналізує і прогнозує попит та пропозицію на робочу силу, інформує населення й державні органи про стан ринку праці; консультує громадян, власників підприємств, установ і організацій або уповноважені ними органи, які звертаються до служби зайнятості, про можливість одержання роботи і забезпечення робочою силою, вимоги що ставляться до професії, та з інших питань, що є корисними для сприяння зайнятості населення.

ПОСЛУГИ, ЯКІ НАДАЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ:
 Відповідно до статті 7 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» видами соціальних послуг за цим Законом та Законом України «Про зайнятість населення» є:
 •    професійна підготовка або перепідготовка, підвищення кваліфікації у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;
 •    профорієнтація;
 •    пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації громадських та інших робіт тимчасового характеру у порядку,   встановленому Кабінетом Міністрів України;
 •    надання ваучера для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій  громадян шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності відповідно до статті 30 Закону України «Про зайнятість населення»;
 •    здійснення заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб відповідно до статті 24-1 Закону України «Про зайнятість населення»;
 •    інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням.
      За Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» видами забезпечення є:
 •    допомога по безробіттю, у тому числі одноразова її виплата для організації безробітним підприємницької діяльності;
 •    допомога на поховання у разі смерті безробітного або особи, яка перебувала на його утриманні.

     Послуги громадянам та роботодавцям надаються державною службою зайнятості безкоштовно. Консультацію щодо надання послуг ви можете отримати в будь-якому центрі зайнятості.

Служба зайнятості покликана задовольняти постійно зростаючі потреби людей в якісному та швидкому забезпеченні їх роботою, що максимально відповідає їх особистим та професійним якостям.
 Сайт державної служби зайнятості http://www.dcz.gov.ua

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь