Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 15.06.2023 10:36
Кількість переглядів: 79

В Чернівецькій області буде створено 152 нові робочі місця в рамках урядової програми єРобота

 

З початку 2023 року на Буковині 81 заявник отримав позитивне рішення на отримання мікрогранту в рамках урядової програми єРобота. 13 з них розпочнуть власну справу, решта –  розширять власний бізнес, закуплять нове обладнання. На ці потреби буде використано 19,5 млн грн. В області заплановано створити 152 нових робочих місця в рамках урядової програми єРобота «Власна справа».

  • З початком дії урядової програми єРобота в області відкрилися нові пекарні, кав’ярні, аптеки. Окрім того грантові кошти спрямовані на відкриття медичних та косметологічних закладів, розширення бізнесу, придбання нового обладнання. Підприємці створили робочі місця, з офіційною заробітною платнею та сплачують  податки - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Понад половина заявників будуть створювати та розвивати бізнес у Чернівцях (47), на Вижниччині – 12, на Глибоччині – 4, по троє на Хотинщині та Сторожинеччині.

На Буковині буде розширюватися швейне виробництва, надаватимуться послуги з ландшафтного дизайну, топографо-геодезичні послуги, а також розшириться виробництво жіночих сумок та виробів для військових, проектування та виготовлення сходів, виробництво меблів, пастили і сухофруктів, соняшникової олії та паливних матеріалів. Окрім цього розширюватимуться заклади харчування, відпочинку та  магазини.

Нагадуємо, що подати заявку по будь-якій програмі урядового проєкту єРобота можна прямо зараз через портал Дія. Детальна інформація щодо умов програми «Власна справа» знаходиться тут.

З інформацією про нову урядову програму, яка стартувала 10 квітня поточного року для ветеранів та їх подружжя, можна ознайомитись також на нашому порталі у розділі «Грант для ветеранів». Єдина умова всіх програм - це створення нових робочих місць, що сприятиме прискоренню відновлення економіки України. 

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy. 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь