Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 25.01.2024 10:14
Кількість переглядів: 44

Як отримати компенсацію понад 20 тис.грн 

 

У 2024 році збільшено строки надання та розміри компенсації роботодавцям витрат на зарплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Тепер тривалість складатиме 3 місяці, а виплату прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня 2024 року зросла до 7100 грн – сума компенсації за три місяці буде 21300 грн, а з 1 квітня 2024 року становитиме 8 000 грн – за три місяці буде 24 тис.грн. За працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю до 6 місяців. Зараз 42600 грн, з квітня – 48000 грн.

Наприкінці минулого року запрацювала нова компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис.грн (15 мінімальних заробітних плат), для ІІ групи – 71 тис.грн (10 мінімальних заробітних плат). Роботодавцям, в межах цієї програми, компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

Також діє ряд інших компенсаційних програм, які передбачають повну або часткову компенсацію єдиного внеску або мінімальної заробітної плати за працевлаштування безробітних вразливих категорій. Зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю або передпенсійного віку, одного з батьків, хто виховує дитину до 6 років або дитину з інвалідністю, а також молодь на перше робоче місце. 

З питань підбору працівників або отримання компенсацій  потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном 0372950211. 

Довідково. У 2023 році майже 200 роботодавців Чернівецької області скористалися компенсаційними програмами обласної служби зайнятості. Майже 150 безробітних працевлаштовані з наданням компенсацій, а роботодавці отримали  понад 4,6 млн грн.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь