Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна податкова інспеція інформує

Дата: 21.05.2021 11:05
Кількість переглядів: 317

 

Е-сервіси: отримати довідку про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ можна в електронному вигляді

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, для отримання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи податкової служби, платнику необхідно особисто подати заяву (на вибір):

у паперовій формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі – уповноважений орган);

в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги».

Вхід до приватної частини сервісу «Електронний кабінет» здійснюється виключно після ідентифікації особи із використанням кваліфікованого електронного підпису.

Створити та надіслати Заяву можливо у меню «Заяви, запити для отримання інформації» особистого онлайн кабінету шляхом вибору відповідної електронної форми документа.

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві.

Довідка або відмова в її наданні готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано.

 

За порушення правил торгівлі підакцизними товарами суб'єкти господарювання Буковини сплатять понад 5 мільйонів гривень

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що задля недопущення порушень в сфері обігу підакцизних товарів фахівцями відомства постійно здійснюється контрольно-перевірочна робота. Так упродовж січня – квітня 2021 року фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено 167 фактичних перевірок.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції допустили такі порушення як: роздрібна торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни – зафіксовано 31 випадок;   роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 27 випадків;  роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій – 10 випадків; порушення ст.230 Податкового кодексу України (наявність витратомірів та рівномірів -  лічильників) – 6 випадків; продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку згідно статті 15 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» - 5 випадків зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку – 4 випадки. Та ще понад 100 випадків інших порушеннь чинного законодавства.

Як наслідок, сума застосованих фінансових санкцій склала 5,4 млн гривень в тому числі за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” – 3,7 млн гривень.

 

Електронний підпис: До податкової служби Буковини для отримання електронних довірчих послуг звернулось 2786 платників області

За чотири місяці 2021 року послугами підрозділу Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області скористались 2786 буковинців. Платники звернулись до податкової служби за сервісною послугою щодо отримання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів – розповіли у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Та наголошують, електронні довірчі послуги надаються усім без винятку суб’єктам господарювання, органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності та фізичним особам на безоплатній основі. Слід знати, діють вони два роки, а ще з їхньою допомогою можна без проблем працювати з усіма електронними державними сервісам.

У податковій службі акцентують, наразі в карантинних умовах пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису: (0372)51-43-79. Адреса:  м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов.,  каб. 110.

Для отримання електронних ключів юридичним і фізичним особам необхідно мати мінімальний пакет документів та заповнити заяву. Детальна інформація про підготовку та реєстрацію тут: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Податківці наголошують, платники можуть самостійно сформувати сертифікати. Для цього слід завантажити відповідне програмне забезпечення або отримати нові ключі в режимі онлайн на сайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг https://acskidd.gov.ua/.

Але слід врахувати, дистанційно (повторно) оновити сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають: чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів); незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо); особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Дистанційне формування сертифікатів за посиланням: https://acskidd.gov.ua/manage-certificates 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь