Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна податкова інспеція інформує

Дата: 08.06.2021 16:07
Кількість переглядів: 339

 

«Єдинникам» 1 групи єдиний податок за червень 2021 року необхідно сплатити до 20 червня, а ЄСВ за червень – до 20 липня 2021 року

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, звільнення від сплати єдиного соціального внеску та єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 групи, завершилось 31.05.2021 року.

Так, Законом України від 04 грудня 2021 №1072 “Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних проти епідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” передбачено ряд пільг для платників податків, зокрема й для підприємців єдинників 1 групи.

Нагадуємо, згідно із згаданим Законом, платники єдиного податку 1 групи тимчасово звільнялися від сплати єдиного податку, а також від нарахування, обчислення та сплати єдиного соціального внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року включно. Даний період, попри відсутність сплати, включається до страхового стажу підприємця, та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску.

Відповідно до норм ЗУ №1072, з 1 червня 2021 року платників єдиного податку 1 групи відновлюється обов’язок сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску.

Відтак, податківці наголошують, сплатити єдиний податок за червень 2021року необхідно до 20 червня поточного року, а єдиний соціальний внесок за червень - до 20 липня 2021 р.

 

Земельний податок: буковинські платники сплатили до бюджету 147,5 млн грн податку

За п'ять місяців 2021 року надходження плати за землю від платників Буковини склали 147,5 млн грн. З вказаної суми, що надійшла до місцевого бюджету, внесок юридичних осіб склав – 117,4 млн грн. Решту – 30,3 млн грн, сплатили фізичні особи – розповідає заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

У поточному році продовжується позитивна динаміка зростання доходів місцевої громади з плати за землю: у порівнянні з надходженнями податку у січні-травні 2020 року, цього року сума надходжень збільшилась на 40,7 млн грн.

Варто зазначити, що наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевого бюджету, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. На земельний податок припадає понад 9,7 відсотків у загальній сумі надходжень до місцевої казни.

У податковій службі нагадують, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Також буковинцям слід пам’ятати, фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення (надсилається до 1 липня).

Відтак, 30 серпня 2021 року кінцевий термін сплати податку за 2020 рік землевласниками та землекористувачами - громадянами.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь