Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна податкова інспеція інформує

Дата: 30.08.2021 15:03
Кількість переглядів: 282

Увага! Податкові шахраї телефонують та вимагають перерахувати гроші на картковий рахунок

Головне управління ДПС у Чернівецькій області звертає увагу громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Буковини на активізацію шахраїв, які злочинним шляхом вимагають грошові кошти у платників податків.

Так, до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшла інформація від суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи з номерів +38(068)218-21-19+38(068)369-99-48 та представляючись посадовими особами податкової служби вимагають перерахувати їм певні суми коштів на картку банку 5375414123623463.

Такі дії є злочинними і кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація посадових осіб податкових органів.

Для запобігання діяльності шахраїв просимо вас будьте пильними та обачними, уважно перевіряйте інформацію, не піддаватись на провокації та ні за яких обставин не перераховувати кошти.

У разі виявлення фактів шахрайських дій з боку невідомих осіб, слід негайно повідомити органи Національної поліції (102).

Також про такі випадки просимо повідомити Головне управління ДПС у Чернівецькій області у будь-який зручний спосіб, зокрема:

- засобами телефонного зв’язку через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції: (0372) 54-56-15;

- у письмовому вигляді з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: вул. Героїв Майдану, 200-А,  м. Чернівці, 58013.

 

Запитання від платника: Чи мають фізособи-«єдинники» 4 групи вести облік доходів?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності – це особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розд. XIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності (п. 291.2 ПКУ).

Об’єктом оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи є площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди (п. 292-1.1 ПКУ).

При цьому розмір ставок податку для платників єдиного податку четвертої групи визначено п. 293.9 ПКУ.

Враховуючи викладене, оскільки для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку четвертої групи об’єктом оподаткування є площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності платника податку або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди, а не сума доходу у розумінні п. 292.1 ПКУ, то обов’язку щодо ведення обліку доходів у фізичних осіб – підприємці – платників єдиного податку четвертої групи не виникає.

 

ЦОПи: Понад 52,5 тисяч адмінпослуг надано платникам податків Буковини з початку року

Впродовж січня – серпня 2021 року за зверненнями платників до центрів обслуговування платників та відділень державних податкових інспекцій Чернівецької області надано понад понад 52,5 тисяч адміністративних послуг.

Серед найактуальніших запитів серед відвідувачів ЦОПів залишаються незмінними – послуга з отримання картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (наразі їх видано 19790) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 9189).

Слід зазначити, що свою популярність не втрачають такі послуги, як надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 5426 витягів), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 5703 платників), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано 3649 книг), довідки про отримані доходи отримали 1213 буковинців, а також 1399 платників отримали довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету.

У податковій службі Буковини акцентують - інформація, а саме стандарти надання кожної адмінпослуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС.

Також наголошують, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг кращу використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/.

До відома: всю необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області https://cv.tax.gov.ua/ та у соціальній мережі Facebook.

Також податківці наголошують, інформація про сервіси податкової, анонси, роз’яснення, коментарі фахівців та інші корисні повідомлення розміщені на офіційних сторінках: fb.com/TaxUkraineyoutube.com/TaxUkraine та t.me/tax_gov_ua.

 

ДПС Буковини роз'яснює: оподаткування ПДВ операції з постачання маркетингових послуг

Головне управління ДПС у Чернівецькій області роз'яснює, що маркетингові послуги (маркетинг) – це послуги, що забезпечують функціонування діяльності платника податків у сфері вивчання ринку, стимулювання збуту продукції (робіт, послуг), політики цін, організації та управлінні руху продукції (робіт, послуг) до споживача та післяпродажного обслуговування споживача в межах господарської діяльності такого платника податків.

До маркетингових послуг належать, у тому числі: послуги з розміщення продукції платника податку в місцях продажу, послуги з вивчення, дослідження та аналізу споживчого попиту, внесення продукції (робіт, послуг) платника податку до інформаційних баз продажу, послуги зі збору та розповсюдження інформації про продукцію (роботи, послуги).

Норми встановлені п. п. 14.1.108 п. 14.1 ст. 14 р. І Податкового кодексу України.

Згідно із п. п. «б» п. 185.1 ст. 185 р. V ПКУ об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.

Місцем постачання послуг відповідно до п. 186.4 ст. 186 ПКУ є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у п. 186.2 і п. 186.3 ст. 186 ПКУ.

Враховуючи вищенаведене, операція з постачання платником ПДВ маркетингових послуг є об’єктом оподаткування ПДВ, незалежно від того кому вони надаються резиденту чи нерезиденту.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь