Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 28.01.2022 14:38
Кількість переглядів: 231

  Досить часто люди, які шукають роботу за сприяння служби зайнятості, потребують підвищення кваліфікації, перепідготовки, а іноді й здобуття нової професії, яка є потрібною на ринку праці. Такі послуги можна отримати в службі зайнятості, де запропонують скористатись програмою професійного навчання. Професійне навчання для безробітних - це одне із пріоритетних напрямків діяльності державної служби зайнятості. Для цього в системі державної служби зайнятості створені центри професійно-технічної освіти. Удосконалення професійного навчання безробітних громадян є важливою передумовою покращення якості робочої сили, її конкурентоспроможності на ринку праці, адже професійне навчання безробітних вносить свій вагомий вклад в розвиток економіки країни.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»одним із видів соціальних послуг за цим Законом та Законом України «Про зайнятість населення» є:

професійна підготовка або перепідготовка, підвищення кваліфікації у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, у тому числі в закладах освіти державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях.

28 січня 2022 року був проведений профінформаційні захід «Презентація послуг з професійного навчання, у т. ч. послуг ЦПТО».

Під час проведення заходу безробітні мали змогу ознайомитися з сутністю та перевагами професійного навчання за сприянням служби зайнятості, презентовані описи професій, актуальних на ринку праці та вимогами до них, а також, умови навчання у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗУ).

В системі державної служби зайнятості функціонують  11 центрів професійно-технічної освіти: Дніпропетровський ЦПТО ДСЗ, Донецький ЦПТО ДСЗ, Івано-Франківський ЦПТО ДСЗ, Луганський ЦПТО ДСЗ, Одеський ЦПТО ДСЗ, Полтавський ЦПТО ДСЗ, Рівненський ЦПТО ДСЗ, Сумський ЦПТО ДСЗ, Харківський ЦПТО ДСЗ, Херсонський ЦПТО ДЦЗ. Львівський-ЦПТО ДСЗ.  Під час заходу відбулась розширена  презентація  Рівенського ЦПТО ДСЗУ. Безробітні ознайомились з переліком професій, які можна здобути в ЦПТО ДСЗ, перевагах навчання з використанням сучасної матеріально-технічної бази та навчальних програм, які відповідають вимогам роботодавців. Присутні переглянули відео-презентації центрів професійно-технічної освіти, ознайомились із структурою, переліком професій та напрямками професійного навчання.

Важливою перевагою є те, що фінансування витрат на професійне навчання проводиться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплачується вартість навчання, проживання в гуртожитках, проїзду до міста навчання безробітних.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь