Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 03.02.2022 10:36
Кількість переглядів: 230

Військова служба за контрактом  - альтернативний шлях працевлаштування.

 

Військова служба – почесна справа кожного громадянина незалежної держави. Фахівці Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ проводять роботу, що спрямована на орієнтацію незайнятих трудовою діяльністю громадян, у т.ч. жінок, на військову службу за контрактом у Збройних Силах України. 03 лютого 2022 року у Заставнівській районній філії Чернівецького  обласного центру зайнятості семінар з орієнтації на службу в Збройних Силах України. Метою заходу було ознайомити безробітних про захист та оборону території Чернівецької області, а також інформування присутніх щодо умов комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями для проходження військової служби за контактом. 

Як і кожен захід в центрі зайнятості, даний семінар розпочався з оголошення вакансій Заставнівського району та Чернівецької області. Фахівець з профорієнтації розповіла учасникам семінару, що служба в Збройних Силах України за контрактом може вирішити питання працевлаштування з достойним і стабільним рівнем оплати праці та пакетом соціальних гарантій. Бути військовослужбовцем сьогодні – це відповідальний вибір, який може змінити життя людини, а також сприяти її професійному зростанню.

Захід відбувся за участю майора Тюфтія Дениса начальника 6-го відділу Чернівецького РТЦК. Військовослужбовець розповів про основні вимоги до посад, пільги, гарантії для військовослужбовців рядового, сержантського складу за контрактом, а саме безкоштовне медичне обслуговування, обов’язкове державне страхування, право на пенсійне забезпечення при звільненні з військової служби за віком або за станом здоров’я та ін. Не оминули на семінарі і такі важливі питання, як безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров'я для військовослужбовців та членів їх сімей, санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях Міністерства оборони України. Також було обговорено питання територіальної оборони. Формуються бригада та батальйони територіальної оборони за рахунок військовозобов'язаних віком до 60 років, які приписані до них, або уклали контракт на службу в резерві. Контракт у військовому резерві передбачає низку переваг, серед яких – можливість просуватися по службі, отримувати чергові військові звання, підвищувати кваліфікацію та здобувати нову військово-облікову спеціальність.

Такий контракт можуть укласти військовозобов’язані та особи, які не служили в армії, але мають військові спеціальності. Це дає можливість бути залученим до виконання військового обов’язку та при цьому не відволікатись від звичної професійної діяльності.

На завершення заходу присутні отримали вичерпні відповіді на свої численні запитання, отримали інформаційні матеріали та записали контактні телефони, за якими можна проконсультуватися в індивідуальному порядку.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь