Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ІНФОРМУЄ

Дата: 11.11.2022 15:22
Кількість переглядів: 159

 

ДВІ ТРЕТИНИ БУКОВИНСЬКИХ ПЕНСІОНЕРІВ ОТРИМУЮТЬ ПЕНСІЙНІ ВИПЛАТИ ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИ

 

  • Українські пенсіонери послуговуються сьогодні двома основними способами одержання пенсійних виплат – через відділення Укрпошти або через банківські установи.

 

  • Пересвідчившись в очевидних перевагах банківського обслуговування, все більше буковинських пенсіонерів обирають саме такий спосіб отримання пенсійних виплат. Порівняно з жовтнем 2021 року кількість одержувачів пенсій в банківських установах збільшилась на 4332 і становить наразі 133192 особи, а це 65% загального контингенту пенсіонерів області.

 

  • Безоплатний спосіб надання банками послуг з виплати пенсій сприяє значному заощадженню Пенсійним фондом коштів, які спрямовуються на виплату пенсій та є вагомим ресурсом для подальшого збільшення їх розміру.

 

  • Банківське обслуговування є зручним та вигідним і для самих пенсіонерів. Відкривши пенсійний рахунок у банку, вони отримують можливість одержувати свої виплати у будь-який зручний для себе час як через касу, так і через мережу банкоматів; зняти з поточного пенсійного рахунку як всю зараховану суму, так і її частину.

 

  • Зручною перевагою банківського обслуговування є можливість оплати комунальних платежів без комісії, розрахунку карткою в торговельних та аптечних мережах тощо.

 

  • Якщо пенсіонер з будь-яких причин не зміг отримати виплату через поштове відділення, то кошти повертаються на рахунок Пенсійного фонду, і одержати їх можна лише наступного місяця. Банківські ж гроші залишаються доступними до отримання у будь-який момент після надходження на рахунок (картку).

 

  • У разі зміни місця проживання, від’їзду на лікування або відпочинок не виникає необхідності брати із собою значну суму готівкових коштів, адже за потреби отримати їх можна через банкомати по всій території України та навіть за кордоном.

 

  • Отож переваги одержання пенсії через банки очевидні: це не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь