Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДСНС ЗАСТЕРІГАЄ

Дата: 30.12.2022 14:17
Кількість переглядів: 106

Шановні буковинці!

 

Зважаючи на те, що під час новорічних святкувань різко зростає кількість пожеж, що стаються внаслідок порушення встановлених правил користування гірляндами, феєрверками, хлопавками, неправильним встановленням ялинки та під час користування піротехнічними виробами, працівники Чернівецького районного управління Головного управління  ДСНС України у Чернівецькій області звертаються до Вас з проханням: дослухайтесь корисних нижче викладених порад і це допоможе Вам безпечно зустріти та провести Новорічні та Різдвяні свята

 

При встановленні ялинки необхідно:

 

  • Розмістити її на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів.
  • Гірлянди варто купувати у спеціалізованих крамницях, а не на ринках, де часто-густо зустрічається неякісний товар. Для прикрашення ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки ліцензійного виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі.
  • Обов'язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію. Не слід прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими та іншими легкозаймистими іграшками й прикрасами, ватою, марлею. І звичайно ж, не можна для прикраси використовувати свічки.
  • Якщо ж Ви помітили ознаки пожежі - не панікуйте. Спочатку подивіться, що горить. Якщо це гірлянда - негайно вимкніть її з розетки. Якщо ялинка вже запалала - беріть хутко ковдру, рядно, намочуйте їх у воді й накривайте ялинку або просто залийте її водою. Якщо ж Ви самі не в змозі справитися з вогнем - мерщій викличте рятувальну службу. Повірте, професіонали Вам завжди допоможуть.

 

 

Свято запам’ятається надовго, якщо воно пройде без проблем. А подбати про це повинні Ви самі.

 

Рятувальники Буковини вітають усіх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай у кожного здійсняться найзаповітніші мрії. Здоров'я Вам, щастя, миру та злагоди. Нехай надзвичайні ситуації обминають Ваші домівки. Радісних, веселих, а головне – безпечних Вам свят.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь