Горішньошеровецька громада
Чернівецька область, Чернівецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 11.05.2023 09:27
Кількість переглядів: 64

На Буковині з початку року зареєстрована 2261 вакансія

 

З початку року на Буковині 846 роботодавців поінформували обласну службу зайнятості про наявність 2261 вакансії, що майже на 30% менше порівняно із січнем-квітнем 2022 року.

Рівень укомплектування вакансій складає 58,4%. Середня тривалість укомплектування вакансій (без урахування терміну проходження профнавчання) становить 11 днів.

Середній розмір заробітної плати по всіх вакансіях –  9657 грн, в той час як у минулому році – 8308 грн. Питома вага вакансій із заробітною платою вище мінімальної склала 68,0%.

За видами економічної діяльності найбільша кількість вакансій знаходилась на підприємствах переробної промисловості (21,5%), оптової та роздрібної торгівлі (15,1%), у сфері освіти (13,3%),  охорони здоров’я (9,1%), сільському, лісовому та рибному господарстві (8,7%), в установах державного управління й оборони (7,6%), у транспорті та складському господарстві (6,7%),  у сфері адміністративного обслуговування (3,1%).

У професійному розрізі, найбільше вакансій подано для працевлаштування робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин 18,2%; професіоналів 13,7%; працівників сфери торгівлі та послуг 13,2%, фахівців 13,1%;  кваліфікованих робітників з інструментом 11,9%; для працівників найпростіших професій 11,0%, для керівників і службовців 7,6%.

Станом на 1 травня 2023 року кількість актуальних вакансій склала 651 одиницю, що на 15,2% менше, ніж станом на 1 травня 2022 року.

З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості   https://bit.ly/42IvO05/.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+9a_zHvyXBTYzYWIy.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь